Kaikki tapahtumat

Kick off & fuksiaiset
Kick-off ja fuksiaiset järjestetään aina puolivuosittain, kun uusia suomalaisia lääketieteen opiskelijoita, fukseja saapuu Riikaan. Ohjelmassa on aina pub crawl ympäri Riian vanhaa kaupunkia ja ilta jatkuu yhteisen illanvieton merkeissä. Tämä yksi suosituimmista RiSLON tapahtumista aloittaa aina lukukauden. Pub crawlissa fuksien lisäksi myös seniorit myöhemmiltä vuosikursseilta  kisaavat keskenään. Illan aikana voittajat palkitaan, visaillaan ja leikitään, ja saatetaan myös laulaa muutama sitsi-laulu – ilta ei varmasti jätä ketään kylmäksi!

Case –iltamat – Senioriopiskelijoiden vetämät case –iltamat pitävät sisällään erilaisten potilastapauksien pohdiskelua porukalla. Iltamat ovat suunnattu kliinisen vaiheen opiskelijoille, mutta myös prekliiniset opiskelijat ovat tervetulleita mukaan! Tule selvittämään, mistä Herra Virtasen kouristeleva hypogastrinen vatsakipu aina pari tuntia ruokailun jälkeen johtuu!

Amanuenssi-ilta – Amanuenssi-illassa RiSLOn jäsenet kerääntyvät yhteen ja vanhemmat opiskelijat kertovat nuoremmille vinkkejä ja kokemuksiaan amanuenssuureista ja kandina työskentelystä.

Baltia-koulutus – Vuorovuosin Tartossa ja Riiassa järjestettävä tapahtuma kokoaa yhteen TaSLO:n ja RiSLO:n jäsenet ja tapahtuman ideana on käsitellä tärkeitä asioita nuorille, työelämään siirtyville lääketieteen kandidaateille. Tavoitteena on saada ulkomailla opiskeleville samat lähtökohdat siirtyä työelämään kuin Suomessa opiskelevilla. Yhteistyökumppaneina toimivat: Lääkäriliitto, Duocedim, NLY sekä SML. Vuonna 2017 tapahtuma järjestettiin Riiassa.

Koulutustapahtumat  – RiSLO järjestää lukuvuoden aikana muutamia koulutustapahtumia, jolloin Suomen yhteistyökumppanimme, esimerkiksi Orion Pharma, Attendo, Mediverkko ja Mehiläinen Terveyspalvelut oy saapuvat Riikaan kouluttamaan meitä ja kertomaan itsestään – mahantäydettä unohtamatta. Koulutustapahtuma pitää yleensä sisällään parin – muutaman tunnin koulutuksen ja buffet-illallisen.

Sitsit – Sitsit ovat akateeminen pöytäjuhla, joka järjestetään yksi tai kaksi kertaa vuodessa. Tarkemmat sitsaussäännöt löytyy RiSLOn nettisivuilta osoitteesta: https://rislo.fi/sitsisaannot/

Sillis – Eli silliaamiainen, joka on yliopisto-opiskelijoiden järjestämä juhla ja tärkeiden juhlapäivien jatke. Esimerkiksi vuosijuhlien jälkeisenä päivänä järjestetään aina brunssityyppinen sillis ja siellä on yleensä aina joku teema, jonka mukaan pukeudutaan.

Vuosijuhlat – RiSLO:n vuoden hienoimmat juhlat järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2017, kun juhlistettiin opiskelijajärjestön viisivuotista taivalta. Pääjuhlana on juhlallinen pöytäjuhla, jossa nautitaan hyvästä ruuasta ja juomasta, kuunnellaan juhlapuheita, esiintyjiä ja kuten akateemisiin pöytäjuhliin kuuluu, lauletaan. Illallistilaisuuden päättävät vanhojen tanssit ja tämän jälkeen siirrytään jatkoille, jossa meno saa jatkua pikkutunneille asti. Seuraavana aamuna juhlahumu jatkuu silliaamiaisen merkeissä. Vuosijuhlat ovat vuoden juhlavin päivä ja sitä kunnioitetaan noudattamalla virallisia etikettiohjeita.

Kandiaiset – RiSLO:n ensimmäiset kandiaiset toteutettiin syksyllä 2017, jolloin preklinikkansa päättävät opiskelijat eli lääketieteen kandidaatit kutsuttiin juhlimaan illallisen ja kunniamerkkien jaon merkeissä.

RiSLO goes Sports – RiSLO vie sinut tutustumaan uuteen lajiin tai kulttuurin pariin! Luvassa on muun muassa HIIT:ä, keilausta, crossfittiä, itsepuolustuslajeja, hotjoogaa, kiipeilyä ja vaikka mitä! Tule ja löydä samanhenkiset opiskelutoverisi!

RiSLO-Rusakon juoksukoulu – RiSLOn järjestämä urheilutoiminta ei jää ainoastaan jumppaamiseen! Ympäri vuoden juoksevat Rusakot koostuvat niin sunnuntai-lenkkeilijöistä kuin niistä, jotka osallistuvat toukokuussa järjestettävään Riga Marathoniin. Juoksuohjelma on suunniteltu alustavasti puolimaratonia ajatellen, mutta mukaan saa liittyä, vaikkei suunnitelmissa olisikaan juosta mitään matkaa Riga Marathonissa. Juoksuohjelma sisältää tavallisten treenien lisäksi myös juoksutekniikkaa ja intervallitreenejä. Tule mukaan juoksemaan itsesi iloiseksi!

Mestarit ja Kisällit – Suutarin lapsilla ei ehkä ole kenkiä, mutta RiSLOlaisilla on mitä parhaimmat Mestarit! Marras-joulukuussa järjestettävässä Mestarit ja Kisällit -koulutuspäivässä eri alojen erikoislääkärit tuovat omaa tietotaitoaan Riikaan. Päivä koostuu luennoista ja Workshop-työskentelystä, missä pääsee esimerkiksi hiomaan tikkaustaitojaan.

RiSLOn brunssi – RiSLO järjestää jäsenilleen ympäri lukuvuoden lauantai- tai sunnuntai –aamuisin omakustanteisen brunssin eri puolilla Riikaa. Näin pääset tutustumaan uusiin ravintoloihin ja kahviloihin Riiassa, vaihtamaan kuulumiset vanhojen opiskelutoverien välillä ja tapaamaan uusimmat fuksit. Mukana on aina myös hallituslaisia, joiden puoleen voi kääntyä, kun jokin painaa mieltä – oli se sitten uuden pankkitilin avaaminen tai mistä löytyy kaupungin parhaat vegepizzat.

Kulttuuritoiminta – Kulttuuritoimintaa järjestetään ympäri lukuvuoden. Viime vuosina RiSLO on vienyt jäsenistöään muun muassa balettiin, elokuviin ja vierailulle Laima suklaatehtaalle.

Ulkomaan excursio – RiSLO järjestää jäsenilleen jännittäviä ulkomaan matkoja – näin pääset tutustumaan lähialueisiin ja –maihin helposti ja mikä parasta – voittamattoman hyvässä seurassa! Viimeiseimpiä excursioita tehty esimerkiksi Tartoon ja Vilnaan. Myös tänne Riikaan päin on tehty excuja, esimerkiksi Tarton ja Tampereen lääkisläiset sekä Suomen medisiinariliiton hallituksen jäsenet ovat käyneet meitä täällä moikkaamassa!

Pikkujoulut & virkailijanvaihtokaronkka – Pikkujoulut järjestetään joulun alla, usein hotelli- tai mökkipremisseissä ruokailun ja jouluisen ohjelman merkeissä. Kuka uskaltaa istuutua joulupukin polvelle? Virkailijanvaihtokaronkka on tapahtuma, jossa vanha ja väistyvä hallitus luovuttaa mandaatin uudelle hallitukselle leikkimielisen ohjelman turvin.