Usein kysytyt kysymykset

Onko RiSLOlla ainejärjestöhaalareita?

Kyllä, haalaritilaus tehdään yleensä syyslukukauden alussa.

Miten kulukorvaus haetaan?

Ylläpitäjä (rahastonhoitaja, puheenjohtaja, tapahtumavastaava) lähettää Holvissa kutsun kulukorvauksen hakijalle. Tähän tarvittavat tiedot ovat etu + sukunimi ja sähköpostiosoite. Kutsulinkki saapuu sähköpostitse. Hakija klikkaa holviin johtavaa linkkiä ja täyttää tarvittavat tiedot (kulun päivämäärä, summa, kuva kuitista).

Voinko saada hyväksilukuja aiemmista opinnoistani, jos kyllä, niin mitä kursseja?

Mahdollisesti kyllä, yliopistoilta suoraan kysymällä saa tarkimman vastauksen. Hyväksiluvut täytyy hakea ennen opintojen aloitusta.

Miten ja kuinka usein jäsenmaksu maksetaan?

Jäsenmaksutuote tulee Holviin syksyisin (yleensä syyskuussa) ja maksetaan oman jäsenyystyypin mukaan. Keväällä aloittavat maksavat ensimmäiselle keväälle puolikkaan jäsenmaksun helmikuussa.

Milloin hakuajat ovat RSU/LU?

RSU kahdesti vuodessa ja LU kerran vuodessa. Tarkemmat hakuajat kannattaa tarkistaa yliopistojen nettisivuilta.

Voinko hakea papereilla x tai koulutustaustalla y?

Yliopistojen nettisivuilta löytyy minimiarvosanavaatimukset.

Mistä kannattaa hommata asunto?

Rislon jäsenten suljetussa Facebook-ryhmässä Rislo talkissa voi kysyä mikäli haluaa kämppistellä. Facebookissa on lukuisia asuntoryhmiä mm. Rental Apartment Market Riga, Riga Student Apartment Market /roommate, flatmate wanted, flatshare in Riga, Riga Student Deals, The Riga Medical Student Group. Nettisivuja, ss.lv, Rent in Riga, CityReal kannttaa hyödyntää. Yliopiston omat hostellit ovat myös hyvä vaihtoehto.

Onko RiSLOlla laulukirjoja?

On! Jokainen rislolainen saa oman laulukirjan opintojensa alussa.

Voiko selvitä opinnoista vaikka edellisistä opinnoista on jo kauan/todistus ei ole pelkkä L- rivi?

Voi selvitä, mutta on hyvä ottaa huomioon, että oppimista on todella paljon ja joitain kursseja voi joutua uusimaan. Hyvällä motivaatiolla ja pitkäjänteisellä opiskelutekniikalla pääsee pitkälle.

Millä kustantaa opinnot?

Opiskelijat kustantavat tilanteestaan riippuen opintojaan mm. opintotuella, opintolainalla, säästöillä, ylimääräisillä pankkilainoilla, töillä ja perheen tuella.

RiSLO - Riian Suomalaiset Lääketieteen Opiskelijat ry
Y-tunnus: 2890485-3
info@rislo.fi