Tapahtumat

RiSLO järjestää ympäri vuoden erilaisia tapahtumia jäsenilleen.

Lukukausien alussa järjestetään fukseille info-tilaisuus ja fuksisitsit. Kick off on perinteinen pub crowl, millä polkaistaan semesteri käyntiin leikkimielisesti kisaillen. Semesterin päätteeksi järjestetään pikkujoulut tai kesän päätösjuhlat. Keväisin järjestetään RiSLOn vuosijuhlat.

Juhlien lisäksi ympäri vuoden järjestetään koulutustilaisuuksia joko yhteistyökumppanien tai vanhempien kollegojen puolesta. Mestarit ja Kisällit on luennoista ja workshopeista koostuva koulutuspäivä. Baltiakoulutus on taas TaSLOn kanssa vuorovuosin järjestettävä koulutusviikonloppu, jolloin pääsee tutustumaan myös Tartolaisiin kollegoihin. RiSLO goes houkuttele taas kokeilemaan uusia urheilulajeja. 

Tapahtumista vastaavat hallituksen tapahtumavastaavat yhdessä tapahtumatoimikunnan kanssa. Osan tapahtumisen järjestämisestä vastaavat taas eri vuosikurssien semmavastaavat.

Kick off & fuksiaiset
Kick-off ja fuksiaiset järjestetään aina puolivuosittain, kun uusia suomalaisia lääketieteen opiskelijoita, fukseja saapuu Riikaan. Ohjelmassa on aina pub crawl ympäri Riian vanhaa kaupunkia ja ilta jatkuu yhteisen illanvieton merkeissä. Tämä tapahtuma perinteisesti aloittaa lukukauden ja on yksi suosituimmista RiSLO:n tapahtumista. Kick offissa fuksit sekä senioriot kisaavat keskenään parhaimmasta suorituksesta. Illan aikana voittajat palkitaan, visaillaan ja leikitään, ja saatetaan myös laulaa muutama sitsilaulu – ilta ei varmastikaan jätä ketään kylmäksi!

Case –iltamat – Senioriopiskelijoiden vetämät case –iltamat pitävät sisällään erilaisten potilastapauksien pohdiskelua porukalla. Iltamat ovat suunnattu kliinisen vaiheen opiskelijoille, mutta myös preklinikan opiskelijat ovat tervetulleita mukaan! Tule selvittämään, mistä Herra Virtasen kouristeleva hypogastrinen vatsakipu aina pari tuntia ruokailun jälkeen johtuu!

Baltia-koulutus – Vuorovuosin Tartossa ja Riiassa järjestettävä tapahtuma kokoaa yhteen TaSLO:n ja RiSLO:n jäsenet ja tapahtuman ideana on käsitellä tärkeitä asioita nuorille, työelämään siirtyville lääketieteen kandidaateille. Tavoitteena on saada ulkomailla opiskeleville samat lähtökohdat siirtyä työelämään kuin Suomessa opiskelevilla. Yhteistyökumppaneina toimivat: Lääkäriliitto, Duocedim, NLY sekä SML.

Koulutustapahtumat  – RiSLO järjestää lukuvuoden aikana koulutustapahtumia, jolloin Suomen yhteistyökumppanimme saapuvat Riikaan kouluttamaan meitä ja kertomaan itsestään – mahantäydettä unohtamatta. Koulutustapahtuma pitää yleensä sisällään muutaman tunnin koulutuksen ja illallisen.

Sitsit – Sitsit ovat akateeminen pöytäjuhla, joka järjestetään yksi tai kaksi kertaa vuodessa. Tarkemmat sitsaussäännöt löytyy RiSLOn nettisivuilta osoitteesta: https://rislo.fi/sitsisaannot/

Sillis – Eli silliaamiainen, joka on yliopisto-opiskelijoiden järjestämä juhla ja tärkeiden juhlapäivien jatke. Esimerkiksi vuosijuhlien jälkeisenä päivänä järjestetään brunssityyppinen sillis johon kuuluu teeman mukainen pukeutuminen.

Vuosijuhlat – RiSLO:n vuoden hienoimmat juhlat järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2017, kun juhlistettiin opiskelijajärjestön viisivuotista taivalta. Vuosijuhlat ovat akateeminen pöytäjuhla joka pitää sisällään ruokailun, esityksiä, puheita ja laulua. Ilta jatkuu tanssin merkeissä yhdessä juhlien. Seuraavana aamuna juhlahumu jatkuu silliaamiaisen merkeissä. Vuosijuhlat ovat vuoden juhlavin päivä ja sitä kunnioitetaan noudattamalla virallisia etikettiohjeita.

Kandiaiset – Kandiaisia juhlitaan kun toisen vuoden opinnot ja näin ollen preklinikka on saatu päätökseen. Kyseessä on yleensä juhlava ravintolaillallinen ja jatkotilaisuus. Tilaisuudessa opiskelijoille jaetaan “Lääketieteen kandidaatti” -nimikyltit. Jokainen semesteri suunnittelee ja järjestää kuitenkin oman näköisensä juhlat.

RiSLO goes – RiSLO vie sinut tutustumaan uuteen lajiin tai kulttuurin pariin! Luvassa on muun muassa HIIT:ä, keilausta, crossfittiä, itsepuolustuslajeja, hotjoogaa, kiipeilyä ja vaikka mitä! Tule ja löydä samanhenkiset opiskelutoverisi!

RiSLO-Rusakon juoksukoulu – RiSLOn järjestämä urheilutoiminta ei jää ainoastaan jumppaamiseen! Ympäri vuoden juoksevat Rusakot koostuvat niin sunnuntai-lenkkeilijöistä kuin niistä, jotka osallistuvat toukokuussa järjestettävään Riga Marathoniin. Juoksuohjelma sisältää tavallisten treenien lisäksi myös juoksutekniikkaa ja intervallitreenejä. Tule mukaan juoksemaan itsesi iloiseksi!

Mestarit ja Kisällit – Suutarin lapsilla ei ehkä ole kenkiä, mutta RiSLOlaisilla on mitä parhaimmat Mestarit! Perinteisesti marras-joulukuussa järjestettävässä Mestarit ja Kisällit -koulutuspäivässä eri alojen erikoislääkärit tuovat omaa tietotaitoaan Riikaan. Päivä koostuu luennoista ja työpajoista, joissa pääsee hiomaan työtaitoja.

Pikkujoulut & viranvaihtokaronkka – Pikkujoulut järjestetään joulun alla vaihtelevan ohjelman merkeissä. Kuka uskaltaa istuutua joulupukin polvelle? Viranvaihtokaronkka on tapahtuma, jossa väistyvä hallitus luovuttaa vastuunsa uudelle hallitukselle rennon illanvieton lomassa.

RiSLO - Riian Suomalaiset Lääketieteen Opiskelijat ry
Y-tunnus: 2890485-3
info@rislo.fi